O nama

Tim entuzijasta i fanova trčanja

ngo ``marathon`` sarajevo

Udruženje “Marathon” Sarajevo postoji od 2007. godine, ali naša želja da promovišemo zdrav način života, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva, je postojala i mnogo ranije.

Kao organizacija, nudimo jedinstvenu kombinaciju organizacijskih sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u trčanju na svim nivoima, tako da smo u mogućnosti da potpuno razumijemo potrebe partnera-sponzora, kao i potrebe trkača i rekreativaca.

Naše ključno osoblje je visoko obrazovani menadžerski kadar, koji u svojim dnevnim poslovnim aktivnostima upravlja timovimai i budžetima, ali su to ujedno i trkači koji pretrče na individualnom nivou oko 3500 km godišnje i imaju izrazito jaku želju da doprinesu stvaranju boljeg društva.

Projekti, odnosno utrke koje organizujemo obilježavaju Međunarodni dan bez automobila, Svjetski dan zaštite okoliša i Dan Evrope, te predstavljaju odlične prilike za zdrav i aktivan život.

Od 2013. godine, po prvi put u BiH, organizujemo i trku za djevojke pod nazivom “Girls on the run” (“Djevojke na trčanju”). Pokrenuli smo i školu trčanja “Klix”, (https://www.facebook.com/SkolaTrcanjaKlix) u okviru koje je grupa od 25 početnika, vrijedno trenirajući šest mjeseci, bila spremna da istrči 7. “Sarajevo polumaraton” i “Fun Run” utrku. Naša škola trčanja predstavlja odličnu priliku da budete u formi i da se oslobodite stresa, uz odlično društvo i puno zabave.

Prvi smo u BiH i u uvođenju usluge Running Tour aktivnosti u Sarajevu. Svi koji žele kombinovati treninge trčanja uz posjetu znamenitostima Sarajeva nam se mogu obratiti.

Humanitarni aspekt u svim našim aktivnostima je izrazito važan i svaka utrka koju organizujemo sadrži i humanitarnu dimenziju za isticanje socijalne odgovornosti.

Svi naši projekti su otvoreni za sve. Dobrodošli su od profesionalni, rekreativni trkači, kao šetači i početnici u trčanju.

Vidimo se na startu 🙂

postani član
Upoznajte naš tim

osnivači i treneri

Tomislav Cvitanušić
Tomislav Cvitanušić
Trener i osnivač
Erol Mujanović
Erol Mujanović
Trener i osnivač
Franjo Šola
Franjo Šola
Trener i Osnivač
facebook
instagram
twitter