Aktuelnosti

Podijeli članak:

Servisne informacije - "Vivia Run Fest" - Sarajevo Polumaraton i G-Drive Štafetni Polumaraton

Servisne informacije - "Vivia Run Fest" - Sarajevo Polumaraton i G-Drive Štafetni Polumaraton

Dragi trkači, dan održavanja trka se približio i donosimo vam sve potrebne informacije za vaše učešće u trkama Sarajevo Polumaraton i G-Drive Štafetni Polumaraton.

SATNICA ZA SUBOTU, 17.9.2022.

LOKACIJA: Narodno pozorište Sarajevo

10:30 – 19:30 Akreditacija učesnika i podizanje startnih paketa za učesnike Sarajevo Polumaratona i G-Drive Štafetnog Polumaratona

20:00 Početak koncerta Sarajevske filharmonije u saradnji sa Narodnim pozorištem - “Zajedno Sarajevom”

 

SATNICA ZA NEDJELJU, 18.9.2022.

GARDEROBA:

Presvlačenje trkača vrši se u garderobnim pagodama na Pozorišnom trgu, a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru u Narodnom pozorištu. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste ih obilježiti sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu. Nakon presvlačenja, svoje stvari predajete osoblju. Po završetku trke, vaše stvari, podižete na osnovu svog učesničkog broja.

 

START:         

LOKACIJA: Ulica Ferhadija kod znaka “Sarajevo Meeting of Cultures”

08:00 – 08:45 Dolazak na start

Molimo vas da pažljivo pogledate mapu u prilogu na kojoj je naznačeno na kojoj lokaciji koja grupa čeka start te da u skladu s tom informacijom prilazite startu.

Ukoliko ste planirali doći automobilom, imajte na umu da će saobraćaj na trasi trka biti obustavljen u periodu od 08:00h do 12:00h.

 

08:45 Zagrijavanje trkača

09:00 Start trka Sarajevo polumaraton i G-Drive Štafetni polumaraton

 

STAZA:

U prilogu možete pronaći mapu  staze sa označenim startnim i ciljnim pozicijama kao i rasporedom okrepnih stanica i mjesta štafetnih izmjena.

Mapa staze

 

CILJ:

LOKACIJA: Pozorišni trg Susan Sontag (ispred Narodnog pozorišta)

11:00 Ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike trke Sarajevo polumaraton

11:30 Ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike trke G-Drive štafetni polumaraton

DODATNE NAPOMENE:

- Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme se počinje računati u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja. 

- Okrepne stanice, duž staze, nalaze se na svaka 3-4 kilometra. Na okrepnim stanicama  bit će dostupni voda i voće.

- Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu se obratiti najbližoj ljekarskoj službi, osoblju na okrepnim stanicama ili medicinskim volonterima, koji su zajedno sa ljekarskim timovima, raspoređeni duž staze. 

- Svi koji nisu uspjeli da se prijave na vrijeme ili su se prijavili, a nisu uplatili kotizaciju, mogu to da urade i na dan preuzimanja startnih paketa, ali organizatori ne garantuju da će biti u mogućnosti svima dodijeliti trkački paket.

-  Javni toalet u ulici Mudželiti veliki bit će ustupljen za korištenje učesnicima trka Sarajevo Polumaraton i G-Drive Štafetni Polumaraton bez novčane naknade.

 

 SRETNO SVIMA, VIDIMO SE NA STARTU! 

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours