Nijedno dijete bez paketića

Nijedno dijete bez paketića

Humanitarna organizacija studenata “Ruku na Srce” i ove godine organizuje novogodišnju podjelu paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica, a Udruženje “Marathon” se odazvalo pozivu. Veliki humanitarni trening udruženja “Marathon” održan je nedjelju, 4. decembra, na parkingu kod Velike Aleje na Ilidži. Trening i sami trkači su prevazišli očekivanja te je sakupljen veliki broj poklona i paketića za djecu. Veliki humanitarni trening trčanja i prikupljanje donacija za dječije poklone počeo je u 9 sati u nedjelju, a ideja je

Humanitarni trening

Humanitarni trening “Nijedno dijete bez paketića”

bila da učesnici treninga donesu poklone u vidu igračaka, slatkiša ili školskog pribora koji bi bili donirani u dobrotvorne svrhe kako bi se napravili paketići za najmlađe u okviru akcije “Nijedno dijete bez paketića”.

Paketići će biti podijeljeni djeci do 13 godina, a glavne donacije su slatkiši, igračke (ne nužno nove, već čiste i očuvane), školski pribor i higijenske potrepštine prilagođene određenim uzrastima (pelene, četkice za zube…).  Ove godine je planirana podjela rekordnih 1.500 paketića.

Drago nam je da smo na ovom treningu na Vrelu Bosne, pri temperaturi od -3°C, okupili više od 100 trkača. Zajedno smo istrčali više od 1000 kilometara i potrošili više od 100000 Kcal te što je važnije sakupili kao veliki broj paketića da nisu mogla stati u vozila koja su bila predviđena za transport.

Hvala svima za dolazak i ponosni smo da imamo jedni druge!

facebook
instagram
twitter