O nama

Tim entuzijasta i fanova trčanja

ngo ``marathon`` sarajevo

Udruženje “Marathon” Sarajevo postoji od 2007. godine, ali naša želja da promovišemo zdrav način života, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva, je postojala i mnogo ranije.

Vizija naše organizacije je da 2025. postanemo regionalni lider u organizaciji masovnih uličnih utrka, te promocijom trčanja i sportskog načina života doprininesemo izgradnji zdravijeg i boljeg  društva.

Naša misija je da organizujemo trke i kreiramo inovativne sportske društveno odgovorne događaje koji inspirišu, zbližavaju i osnažuju pojedinca i društvo,  da promovišemo zdrave načine života kroz sport i rekreaciju u pozitivnom i prijateljskom okruženju te da potičemo pomicanje vlastitih granica u atmosferi povjerenja i podrške.

Kao organizacija, nudimo jedinstvenu kombinaciju organizacijskih sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u trčanju na svim nivoima, tako da smo u mogućnosti da potpuno razumijemo potrebe naših partnera kao i potrebe rekreativnih  trkača.

Naše ključno osoblje je visoko obrazovani menadžerski kadar, koji u svojim dnevnim poslovnim aktivnostima upravlja timovima i budžetima, ali su to ujedno i trkači koji pretrče na individualnom nivou preko 3000 km godišnje i imaju izrazito jaku želju da doprinesu stvaranju boljeg društva.

Od 2013. godine, po prvi put u BiH, organizujemo i trku za djevojke pod nazivom “Girls on the run” (“Djevojke na trčanju”). Pokrenuli smo i školu trčanja “Klix”, (https://www.facebook.com/SkolaTrcanjaKlix) u okviru koje je kroz četiri generacije upisanih polaznika, preko 350 početnika, vrijedno trenirajući šest mjeseci, bilo spremno da istrči 7.Sarajevski polumaraton kao i brojne druge utrke nakon toga. Naša škola trčanja predstavlja odličnu priliku da budete u formi cijele godine i da se oslobodite stresa, uz odlično društvo i puno zabave.

Prvi smo u BiH i u uvođenju usluge Running Tour aktivnosti u Sarajevu. Svi koji žele kombinovati treninge trčanja uz posjetu znamenitostima Sarajeva nas redovno kontaktiraju.

Humanitarni aspekt u svim našim aktivnostima je izrazito važan i svaka utrka koju organizujemo sadrži i humanitarnu dimenziju za isticanje socijalne odgovornosti. Projekti, odnosno utrke koje organizujemo obilježavaju Međunarodni dan bez automobila, Svjetski dan zaštite okoliša, Dan Evrope i druge važne datume, te predstavljaju odlične prilike za zdrav i aktivan život.

Svi naši projekti su otvoreni za sve. Dobrodošli su od profesionalni, rekreativni trkači, kao šetači i početnici u trčanju.

Vidimo se na startu 🙂

postani član
Upoznajte naš tim

osnivači i treneri

Erol Mujanović
Erol Mujanović
Trener i osnivač
Franjo Šola
Franjo Šola
Trener i Osnivač
facebook
instagram
twitter