Šareni trening

Šareni trening

NGO Marathon Sarajevo organizuje zanimljiv zajednički trening humanitarnog karaktera. Riječ je o „Šarenom treningu“ koji će se održati 19. februara od 10 sati ujutro u Velikoj aleji na Ilidži.

Obucite najdražu trkačku kombinaciju, trčite u čemu biste željeli, a nikad niste imali hrabrosti ili mogućnosti. Iskopajte iz ormara periku od novogodišnjeg ili Halloween slavlja, neobičan šešir, obucite kupaći ili neki drugi kostim, maskirajte se u supermene, wonderwomene i ostale super junake koji čuče u vama!

Ukoliko sumnjate u mogućnost postojanja superjunaka dođite i upoznajte istinske super heroje. Naime, u zavisnosti od vremenskih uslova u goste nam dolaze mladi koji su pobijedili rak zajedno sa svojom pratnjom, kao znak podrške svojim vršnjacima i mališanima koji hrabro vode bitke sa ovom bolešću.

Naša želja je da pomognemo dobrovoljnim donacijama kako bi roditelji ove djece mogli svakodnevno biti pored njih u toku liječenja. Sve prikupljene donacije će biti uručene Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka koje pruža smještaj i podršku roditeljima djece i mladih na liječenju koji dolaze izvan Kantona Sarajevo. Na Šarenom treningu će biti obezbjeđena kutija u koju ćete moći priložiti novčane donacije za Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka ukoliko želite podržati humanitarnu akciju. Svi oni koji nam se ne mogu pridružiti u nedelju 19.2., a žele učestvovati u akciji, donaciju mogu uplatiti direktno na račun Udruženja Srce za djecu:
161 00000 388 901 24;  (u polje svrha uplate upišite: Šareni trening). Za uplate iz inostranstva: BA39161 00000 388 901 24; S.W.I.F.T. šifra RZBABA2S – Raiffeisen bank d.d. BiH.

Nakon kratkog trčanja/šetnje planirano je zajedničko druženje uz čaj, voće i kolače ili čim god poželite da počastimo jedni druge. Vidimo se!

 

FACEBOOK EVENT

facebook
instagram
twitter