Aktuelnosti

Podijeli članak:

INFORMACIJE TRKAČIMA ZA UČEŠĆE U TRKAMA “VIVIA RUN FEST SARAJEVO”

INFORMACIJE TRKAČIMA ZA UČEŠĆE U TRKAMA “VIVIA RUN FEST SARAJEVO”

Dragi trkači, dan održavanja trka se približio i donosimo vam sve potrebne informacije za vaše učešće u trkama Sarajevo Sberbank polumaraton, G-Drive Štafetni Polumaraton i Argeta Junior School Run.

SATNICA ZA SUBOTU, 18.9.2021.

 

LOKACIJA: Bosanski kulturni centar (BKC)

 

09:00 – 22:00 Akreditacija učesnika i podizanje startnih paketa

 

16:30 Party time: DJ Mahir Beathouse

 

18:00 Pita Party

 

SATNICA ZA NEDJELJU, 19.9.2021.

 

GARDEROBA:

 

Presvlačenje trkača vrši se u prostoru Bosanskog kulturnog centra (BKC), a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste da svoju kesu obilježite sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu. Nakon presvlačenja, svoje stvari predajete osoblju. Po završetku trke, vaše stvari, podižete na osnovu svog učesničkog broja.

 

START:         

 

LOKACIJA: Ulica Ferhadija kod znaka “Sarajevo Meeting of Cultures”

 

08:00 Dolazak na start

 

Molimo vas da pažljivo pogledate mapu u prilogu na kojoj je naznačeno na kojoj lokaciji koja grupa čeka start te da u skladu s tom informacijom i prilazite startu.

Ukoliko ste planirali doći automobilom, imajte na umu da će saobraćaj na trasi trka biti obustavljen u periodu od 08:40h do 12:00h.

 

08:45 Zagrijavanje trkača

 

09:00 Start trka Sarajevo Sberbank Polumaraton i G-Drive Štafetni polumaraton

 

09:05 Start trke Argeta Junior School Run

 

STAZA:

U prilogu možete pronaći mapu  staze sa označenim startnim i ciljnim pozicijama kao i rasporedom okrepnih stanica i mjesta štafetnih izmjena.

 

CILJ:

 

LOKACIJA: Pozorišni trg Susan Sontag (ispred Narodnog pozorišta)

 

09:15 Nastup Rock Band Pop Rock škole

 

10:00 Podjela finišerskih paketa za sve učesnike trke Argeta Junior School Run i ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike trke Argeta Junior School Run

 

11:00 Ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike trke Sarajevo Sberbank polumaraton

 

11:15 Ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike trke G-Drive štafetni polumaraton

 

DODATNE NAPOMENE:

 

- S obzirom na trenutne odredbe i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS vezano za sprječavanje širenja Covid zaraze, učesnici trka će biti podijeljeni po zonama, a start trkača će se odvijati u intervalima.

 

- Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme, počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja.

 

- Okrepne stanice, duž staze, nalaze se na svaka 3-4 kilometra. Na okrepnim stanicama  bit će dostupna voda, voće i izotonik.

 

- Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu se obratiti najbližoj ljekarskoj službi, osoblju na okrepnim stanicama ili medicinskim volonterima, koji su zajedno sa ljekarskim timovima, raspoređeni duž staze.

 

- Svi koji nisu uspjeli da se prijave na vrijeme ili su se prijavili, a nisu uplatili kotizaciju, mogu to da urade i na dan trka, ali organizatori ne garantuju da će biti u mogućnosti svima dodijeliti trkački paket.

 

SRETNO SVIMA, VIDIMO SE NA STARTU! 

 

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours