bottle

Udruženje

NGO Marathon Sarajevo

Budi dio najveće trkačke zajednice u BiH, ostvari brojne popuste kod naših partnera, iskoristi pogodnosti grupnih startnina i upoznaj nove prijatelje koji dijele istu strast.

Udruženje Marathon Sarajevo postoji od 2007. godine, ali naša želja da promovišemo zdrav način života, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva, je postojala i mnogo ranije.

Kao organizacija, nudimo jedinstvenu kombinaciju organizacijskih sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u trčanju na svim nivoima, tako da smo u mogućnosti da potpuno razumijemo potrebe naših partnera kao i potrebe rekreativnih trkača. Naše ključno osoblje je visoko obrazovani menadžerski kadar, koji u svojim dnevnim poslovnim aktivnostima upravlja timovima i budžetima, ali su to ujedno i trkači koji pretrče na individualnom nivou preko 3000 km godišnje i imaju izrazito jaku želju da doprinesu stvaranju boljeg društva.

Bosanskohercegovački smo lider u organizaciji masovnih sportskih projekata koji doprinose ekonomskom razvoju FBiH i čiji organizacioni tim ima ukupno preko 17 godina iskustva u organizaciji ovakvih i sličnih projekata. 

Od 2007. godine, organizujemo Sarajevo polumaraton, jedinstvenu sportsku manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika, kako profesionalnih sportaša tako i građana koji se rekreativa i amaterski bave sportom. Naknadno smo uveli i niz drugih utrka i događaja pa tako u našem trenutnom portfoliu imamo četiri manifestacije i devet utrka koji su popraćeni kvalitetnim zabavno muzičkim aktivnostima.

Pokrenuli smo i Školu trčanja Klix u okviru koje je, kroz osam generacija upisanih polaznika, preko 500 početnika bilo spremno da istrči Sarajevski polumaraton kao i brojne druge utrke nakon šest mjeseci treninga. Naša Škola trčanja predstavlja odličnu priliku da budete u formi cijele godine i da se oslobodite stresa, uz odlično društvo i puno zabave.

Prvi smo u BiH i u uvođenju usluge Running Tour aktivnosti u Sarajevu. Svi koji žele kombinovati treninge trčanja uz posjetu znamenitostima Sarajeva nas redovno kontaktiraju.

Humanitarni aspekt u svim našim aktivnostima je izrazito važan i svaka utrka koju organizujemo sadrži i humanitarnu dimenziju za isticanje socijalne odgovornosti. Projekti, odnosno utrke koje organizujemo, obilježavaju Međunarodni dan bez automobila, Svjetski dan zaštite okoliša, Dan Evrope, mjesec svjesnosti o autizmu i druge važne datume, te predstavljaju odlične prilike za zdrav i aktivan život.

Svi naši projekti su otvoreni za sve. Dobrodošli su profesionalni i rekreativni trkači, kao šetači i početnici u trčanju.

Vidimo se na startu :)

2007

Godina osnivanja udruženja

2013

Godina osnivanja škole trčanja

2014

Godina osnivanja Running Tours

Vizija

Vizija naše organizacije je da 2025. postanemo regionalni lider u organizaciji masovnih uličnih utrka, te promocijom trčanja i sportskog načina života doprinesemo izgradnji zdravijeg i boljeg društva.

Misija

Naša misija je da organizujemo utrke i kreiramo inovativne sportske društveno odgovorne događaje koji inspirišu, zbližavaju i osnažuju pojedinca i društvo, da promovišemo zdrave načine života kroz sport i rekreaciju u pozitivnom i prijateljskom okruženju, te da potičemo pomicanje vlastitih granica u atmosferi povjerenja i podrške.

Informacije o članstvu u Udruženju Marathon

Udruženje Marathon Sarajevo vas poziva da se pridružite zajednici entuzijasta i ljubitelja trčanja i da sami postanete član. Članstvo pruža niz izvrsnih pogodnosti.

Godišnja članarina

30,00 KM

Troškovi upisnine i članske kartice su besplatni.
Trajanje članstva

12 mjeseci

Članstvo se obnavlja svake godine u mjesecu januaru.

Pogodnosti članstva u Udruženju Marathon

Zašto postati član Udruženja Marathon Sarajevo i šta to konkretno znači?

Članska kartica je namijenjena svim trkačima, onima koji planiraju početi trčati, kao i svim prijateljima koji žele biti uključeni u naše aktivnosti.

male-female

Prednosti članstva:

  • Popust od 20% na startnine za sve događaje u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo
  • Popust od 20% na startnine za sve događaje u organizaciji Run and More Community-a Banja Luka  
  • Popust od 10% do 14% na Garmin proizvode 
  • Popust od 20% na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama
  • Popust od 20% na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil
  • Popust od 10% na sve usluge u stomatološkoj ordinaciji Prof. Selimović-Dragaš
  • Popust od 20% na sve proizvode dostupne na Internet prodavnici BIONA
  • Popust od 15% u prodavnicama Muscle Freak (SCC, Importanne Centar i Grand Centar, Ilidža)
  • Popust od 10% na usluge profesionalnog fotografa Igora Isanovića
  • Popust od 20% na sve usluge Rent a Car agencije LBA Passion d.o.o. 
  • Popust od 10 BAM na mjesečnu članarinu za sve treninge u BTC Fitness
  • Korištenje FitPass Premium paketa po cijeni od  70 BAM za 30 termina mjesečno ili za 50 BAM za 16 termina mjesečno
  • Popusti od 10% do 20%Trek Bike Centru Sarajevo 
  • Popust od 15% na sportske naočale CEBE i BOLLE u prodavnici Bracom
  • Popust od 20% u MyBook knjižari u SCC-u
  • Popust od 20% na sve proizvode u Polleo Sport prodavnicama
  • Jeftinije startnine, smještaj, prevoz, te lakša i brža procedura plaćanja na trkama u regionu
  • Trening planovi prilagođeni ciljevima članova
O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours