Sport!OP!

Podijeli članak:

ODRŽAN TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA “SPORT! OP!

ODRŽAN TRANSNACIONALNI SASTANAK PROJEKTA “SPORT! OP!

Tokom dvodnevne konferencije u Sarajevu, ugostili smo evropske partnere  Sport! Op! projekta.

Sport! Op! je projekt koji implementiramo u saradnji sa europskim i lokalnim partnerima sa ciljem poticanja pozitivnog psiho-fizičkog razvoja djece u riziku kroz sportske aktivnosti, a uz podršku Erasmus+ programa Europske komisije.
Udruženje Marathon je, 20. i 21. oktobra, bilo domaćin međunarodnim partnerima iz Belgije, Hrvatske, Španije i Švedske koji su se okupili u svrhu predstavljanja i evaluacije dosadašnje realizacije projekta.

Projekt je u svojoj pilot fazi i do sada je kroz svoje aktivnosti u različitim zemljama učesnicama obuhvatio veliki broj djece koja se smatraju pripadnicima marginaliziranih grupa (djecu niskog socio- ekonomskog statusa, djecu bez roditeljskog staranja i djecu migrante) te ih uključio u organizovane sportske aktivnosti pružajući im mogućnost ravnopravnog i dostojanstvenog učešća u aktivnostima za koje su inače zakinuti kao što su treninzi atletike, hokeja, rukometa, fudbala i klizanja, a koje doprinose pozitivnom razvoju njihovog samopouzdanja, samopoštovanja, vještina funkcionisanja i rada u timu te fizičkom i emotivnom razvoju.

Učesnici konferencije ponijeli su iz Sarajeva pozitivne utiske i zaključak da su ovakvi sastanci neophodni za kvalitetnu razmjenu  iskustava i  ideja te da predstavljaju jedinstvenu priliku da uče jedni od drugih kako bi što efikasnije mijenjali naše okruženje na bolje.

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours