Aktuelnosti

Podijeli članak:

OTKAZUJU SE 5k Spring Run i Family Run utrke

OTKAZUJU SE 5k Spring Run i Family Run utrke

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih otkazuju se 5k Spring Run i Family Run utrke planirane za 11.04.2021. godine.

Uz veliku želju i sve napore koje smo činili da održimo utrke 5k Spring Run i Family Run, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji u posljednjih nekoliko dana odlučili smo da do daljenjeg otkažemo događaj „Sarajevo Spring Run“, čije održavanje je bilo najavljeno za 11.april 2021.godine u Sarajevu.

Primorani smo na otkazivanje utrka 5k Spring Run i Family Run jer je naš osnovni prioritet bio i ostaće sigurnost i zdravlje učenika i učesnica, te svih članova organizacionog i volonterskog tima.

Uz želju da trkači ostanu zdravi i sigurni svako od prijavljenih takmičara će u narednim danima biti obavješten o mogućnostima da svoju startninu iskoriste za neku od budućih trka, koje će se po okončanju pandemije, realizovati u okvrima Udruženja „Marathon“ Sarajevo.

Udruženje će u narednom periodu prilagoditi epidemiološkoj situaciji i svoj rad kroz treninge na otvorenom u Školi trčanja Klix i kroz već poznate nedjeljne Park Run treninge, na način da će svi učesnici poštivati trenutne mjere sprečavanja širenja virusa i istovremeno raditi na poboljšanju fizičke spreme i mentalnog zdravlja.

Novosti o dešavanjima iz Udruženja Sarajevo „Marathon“ i Škole trčanja Klix, pratite i dalje putem socijalnih mreža FB i Instagram, te njihove oficijelne web stranice

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours