Aktuelnosti

Podijeli članak:

Posljednja prilika da se pridružite redovima popularne Škole trčanja Klix

Posljednja prilika da se pridružite redovima popularne Škole trčanja Klix

Ukoliko ste se ikada zapitali zašto Škola trčanja Klix ima reputaciju najpozitivnije priče u gradu, evo posljednje prilike da se ove godine u to i sami uvjerite. Trenirajte sa iskusnim trenerskim timom i po stručno izrađenom planu treniranja, posvetite kvalitetno vrijeme sebi, svom zdravlju i izgradnji fizičke forme.

thumb thumb

Osma sezona Škole trčanja Klix započela je u iznimno pozitivnom duhu, a upravo takvom energijom polaznici protrčavaju kroz treću sedmicu treninga. Zelena, žuta i crvena grupa koje su oformljene po intenzitetu treninga dobile su svoje polaznike koji će u narednom periodu raditi na jačanju fizičke forme, iskusiti čari sarajevskih trka, ali i trka i izleta u regionu. Treninzi Škole trčanja Klix održavaju se tri puta sedmično, utorkom i četvrkom u 18 sati, te subotom u 8 sati na lokaciji Vilsonovo šetalište.


Osjećaj zadovoljstva i pravolinijski put ka ostvarenju ciljeva su čak i na samom početku dominantni kako kod trenerskog tima, tako i kod polaznika Škole.


„Kao jedna od dugogodišnjih polaznica Škole trčanja Klix ističem ovo iskustvo kao definitivnu promjenu životnog stila na bolje. Moja odluka o upisu u Školu trčanja došla je uz povećanje životnih obaveza pri čemu mi je nedostajalo vremena za bavljenje sportom. Grupni treninzi trčanja su se ispostavili kao odličan način za rješenje tog problema a pritom su mi donijeli mnogo drugih benefita, prije svega širenje novih poznanstava na način da smo preko prijatelja postali kolege.“, kazala je Berina Šahinović kojoj su ljubav prema trčanju i članstvo u Školi trčanja Klix donijeli priliku spajanja zadovoljstva s poslom, te je tako postala dio organizacijskog tima Škole trčanja Klix i Udruženja Marathon Sarajevo.


„Mnogo toga lijepog mi je pružila „školica“: Istrčala sam prvi put polumaraton i 10K, napravila sam mnogo kvalitetnih poznanstava, dobila sam priliku da radim na organizaciji evenata sa humanitarnim karakterom i dam svoj doprinos timu Udruženja Marathon, uspostavila sam zdrave životne navike i motivisala druge svojim primjerom“, dodaje Berina.

Škola trčanja Klix je u osmu sezonu ušla sa brojnim poboljšanjima i novitetima, pa tako su od ove godine svim polaznicima omogućene ženska i muška svlačionica, te sigurno čuvani ormarići za odlaganje ličnih stvari tokom treninga.


Također, omogućeno je i da se uplata članarine vrši na mjesečnom ili sezonskom nivou, čime polaznice i polaznici ostvaruju mogućnosti za brojne pogodnosti koje ih sljeduju. Svi polaznici i polaznice koji se opredijele na sezonsko članstvo u Školi trčanja Klix u trajanju od 16 sedmica, na poklon dobivaju besplatno učešće na trci Heineken 0.0 5K Spring Run koja se održava 8. augusta.

Ova trka ujedno je i prvi izazov za školarke i školarce, te je idealna prilika da se osjeti nevjerovatna atmosfera trčanja kroz sami centar Sarajeva uz podršku grupe i zajedno sa stotinama drugih trkača iz BiH, regiona, ali i svijeta. Prijave za trku Heineken 0.0 5K Spring Run su otvorene, a prijaviti se možete ovdje.

Članstvo u Školi trčanja Klix podrazumijeva ove, ali i mnoge druge pogodnosti kao što su specijalno dizajnirane dri-fit majice, edukativna druženja i savjeti o zdravim životnim stilovima, organizacija grupnih izleta i druženja u BiH i regionu, popusti kod partnera Udruženja Marathon i mnoge druge.


Za Školu trčanja Klix možete se prijaviti ovdje, a sve dodatne informacije potražite na web stranici, Facebook ili Instagram profilu, ili putem e-mail adrese info@sarajevomarathon.ba.

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours