Aktuelnosti

Podijeli članak:

Pridružite se: Škola trčanja Klix vas poziva na prvi ciklus treninga

Pridružite se: Škola trčanja Klix vas poziva na prvi ciklus treninga

Još malo i najpozitivnija priča u gradu počinje sa treninzima na Vilsonovom šetalištu.

2. marta će se održati prvi trening na kojem će se polaznici imati priliku upoznati se sa trenerskom ekipom i cjelokupnim konceptom treninga.

Od ove godine treninzi Škole trčanja Klix održavat će se utorkom i četvrtkom od 18h na Vilsonovom šetalištu i NEDJELJOM od 9h u Velikoj aleji kod Vrela Bosne.

Trenerski tim, koji čine fenomenalni ljudi sa dugogodišnjim iskustvom i znanjem iz oblasti sporta, nutricionizma, mentalnog zdravlja i rada sa ljudima, Selma Kukić, Aida Mulić, Elvedin Tunović i Adnan Džubur, poziva vas da zajedno treniramo, ponovno se fizički aktiviramo i uživo družimo, te ostanemo psihički i fizički zdravi.

Tu će biti i brendirane radionice na razne teme poput nutricionizma, fizičke spreme, mentalnog zdravlja, zatim kontinuirane konsultacije sa trenerskim timom, prakticiranje vježbi tehnika trčanja i vježbi snage, evaluiranje napredka svakog od polaznika primjenom upitnika, kreiranje zajedničkog godišnjaka svake nove generacije polaznika i mnoge druge super aktivnosti koje će obagatiti cijeli koncept „školice“.

Strategija ovogodišnje Škole trčanja Klix, koja je namijenjena početnicima i trkačima koji žele unaprijediti svoju formu i znanje o trčanju, jeste prilagoditi rad škole potrebama zajednice usljed posljedica izazvanih uticajem pandemije. Shodno tome izdavajaju se dva cilja koji se žele postići programom treninga, a  to su:

  1. Ublažavanje psiholoških posljedica korona virusa koji se javljaju zbog socijalne distance, neizvjesnosti i povećanog tugovanja, te
  2. Poboljšanje fizičke aktivnosti kod osoba bez, sa niskom i dobrom fizičkom spremom

Pored navedenog sve polaznike i polaznice očekuju broje pogodnosti i popusti kod partnera Udruženja „Marathon“ koje možete pročitati na oficijelnoj stranici Udruženja „Marathon“.

Također, trenutno je otvorena grupna prijava Udruženja „Marathon“ na 5. Mostarski polumaraton, koji će se održati 20.3.2021, prilikom koje ostvarujete popust od 50% na ukupnu cijenu članarine.

Tokom prvih mjesec dana treninga u Školi polaznici i polaznice trenirat će i spremati se za učešće na 5k Spring Run i Family Run utrkama koje su planirane za 11. april i biti će super prilika za početno testiranje vlastitih ambicija i mogućnosti. Prijave za obje navedene utrke su već otvorene i svi zainteresovani se mogu prijaviti putem web stranice Udruženja.

Za prijavu, kao i sve informacije o Školi trčanja Klix posjetite web stranicu „školice“, a odgovore na sva pitanja možete dobiti na info@sarajevomarathon.ba.  

Vidimo se na treningu. :)

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours