Aktuelnosti

Podijeli članak:

Prijavi se za ljetni izazov: Heineken 0.0 5K Spring Run i Sarajevo Family Run

Prijavi se za ljetni izazov: Heineken 0.0 5K Spring Run i Sarajevo Family Run

U subotu, 8. augusta održat će se događaj pod nazivom SUMMER EDITION: Heineken 0.0 5K Spring Run & Sarajevo Family Run. Prijave su u toku, a više o samim trkama pročitajte u nastavku.

thumb thumb thumb

Dugo očekivano četvrto izdanje trke Heineken 0.0 5K Spring Run održat će se u subotu, 8. augusta s početkom u 9 sati. Ova trka jedan je od omiljenih izazova kako rekreativnim, tako i naprednim trkačima obzirom na svoju dužinu i trasu trke koja prolazi kroz sami centar Sarajeva, te se za nju svake godine traži startni broj više.


Dionicu dužine 5 kilometara trkači će započeti ispred BBI Centra, a na trasi trke biti će postavljene okrepne i muzičke stanice koje će zasigurno obezbijediti odličnu atmosferu kako učesnicima, tako i navijačima trke. Svi učesnici u svojim startnim paketima dobiti će startni broj sa čipom, specijalno dizajniranu dri-fit majicu, te brojne poklone sponzora. Po završetku trke trkače očekuju i posebno dizajnirane medalje. Mapu trase trke možete pogledati ovdje.

Uz popularnu „proljetnu peticu“ predstavljena je i nova trka potpuno drugačijeg koncepta. Po prvi put održati će se se kratka trka/šetnja dužine 1.6 kilometara namijenjena cijeloj porodici – Sarajevo Family Run.


„Ideju za organizovanje ovakve trke dobili smo nakon brojnih upita i zahtjeva da se održi neko dešavanje koje će biti sadržajno namijenjeno apsolutno svakoj uzrasnoj dobi. Sarajevo Family Run će subotnje ljetno jutro pretvoriti u nezaboravnu zabavu za cijelu porodicu i krug prijatelja. Pozivamo vas da okupite svoj pobjednički tim – pozovite mame, tate, djecu, nane, tetke, sestre, braću, prijatelje i napunite ulice Sarajeva duhom zajedništva i posebnom energijom koja će se dugo pamtiti!“, izjavio je Draško Luković, jedan od organizatora ispred Udruženja Marathon Sarajevo.


Ova trka započinje i završava ispred BBI Centra u 8:30h, a njenu trasu možete pogledati ovdje. Po završetku trke svi učesnici dobiti će specijalno dizajnirane medalje koje će biti odlična uspomena na nezaboravno druženje.


Događaj pod nazivom SUMMER EDITION: Heineken 0.0 5K Spring Run & Sarajevo Family Run za cilj ima da društveno odgovornim aspektom pruži doprinos izgradnji zdravijeg i aktivnijeg okruženja, te da motivira svoje sugrađane da se okušaju u prakticiranju zdravijeg životnog stila i stvaranja pozitivnih navika.


Prijave za obje trke su u toku, a prijaviti se možete na : Heineken 0.0 5K Spring Run i Sarajevo Family Run. Za više informacija posjetite web stranicu Udruženja Marathon Sarajevo ili Facebook i Instagram profil.

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours