Aktuelnosti

Podijeli članak:

Sanela Tufo-Sijaric: "SRC je za mene pravo mjesto!"

Sanela Tufo-Sijaric: "SRC je za mene pravo mjesto!"

Moja priča kako sam počela trčati i nije osobito zanimljiva. U principu sam poželjela promijeniti nešto u načinu života, tako da osim fizičke aktivnosti više vremena provodim vani, na zraku. Sjedelački život na koji nas radne obaveze primoravaju, stalni boravak u zatvorenom prostoru...jednostavno je bilo vrijeme da se nešto promijeni. U jednom periodu života čovjek shvati da mora napraviti iskorak iz začaranog kruga svakodnevice.

Imam oko sebe ljude koji od ranije trče i koji su me podsticali da i ja počnem. Nisam naročito vjerovala da ja to mogu, ali sam negdje pročitala da je sve moguće, za nemoguće treba samo malo više truda. I tako, jako stidljivo sam sama sebi rekla "Ma idem!" i krenula sam, polako. Bile su to prve istrčane stotine metara, ali sjeme je posijano. Osjećala sam se dobro, slobodno, živo. Ja, cesta i moje misli.

Posavjetovala se s par osoba koje imaju trkačkog iskustva i dobila preporuke da se obavezno pridružim školi trčanja. Bog dao društvene mreže pa sam malo analizirala, pronašla SRC i prijavila se.

Mogu slobodno reći, od prvog dana, tog 1. februara 2022. sam znala da sam došla na pravo mjesto. Od tada sam skupila slovom i brojem 15 učešća na raznim trkačkim eventima, to je 15 medalja! That's really a big deal for me! Istrčala sam dva polumaratona (doduše uvijek kao jedna od sporijih, ili kako znam reći najgorih, na šta mi sutrkač Haris kaže: najgori su ostali kući :)) i silno sam ponosna na sebe i zahvalna svojim trenerima i mogu slobodno reći prijateljima iz kluba.

Prošla je godina dana i danas kada se osvrnem ne vidim samo trčanje. Vidim druženje, prijateljstva, podršku, putovanja. Čudna je to zajednica u kojoj su svi puni podrške za druge, "Samo naprijed" , "Bravo", "Svaka čast", "idemo još malo"...To se rijetko nalazi i zato ja namjeravam čuvati ovo što sam pronašla ❤️.

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours