Aktuelnosti

Podijeli članak:

Servisne informacije  - "Najbržih 5K u regiji" ROOF GARDENS by XYLLION

Servisne informacije - "Najbržih 5K u regiji" ROOF GARDENS by XYLLION

Donosimo vam sve potrebne informacije za održavanje najuzbudljivije proljetne trke - "Najbržih 5K u regiji" ROOF GARDENS by XYLLION. 

SERVISNE INFORMACIJE

 

SUBOTA, 21.05.
12:00 – 20:00 – Podizanje startnih paketa na adresi Vilsonovo šetalište 10

 

NEDJELJA, 22.05.
08:00 – Polazak organizovanim prevozom prema Trebeviću. Autobus kreće ispred Zemaljskog  muzeja točno u 08:00 sati. Učesnici će biti prevezeni do Green Park zgrade (nasuprot Sunnyland-a). Organizator ne odgovara za prevoz učesnika trke koji zakasne na organizovani prevoz. Besplatna vožnja je za sve učesnike sa startnim brojem. Učesnici mogu doći do Green Park zgrade i u vlastitom aranžmanu. Organizator ne garantuje raspoloživost parking mjesta.

 

08:15 – 08:30 – Okupljanje učesnika trke i odlaganje garderobe na Trebeviću ispred Green Park zgrade (nasuprot Sunnylanda)

 

08:30 – Polazak organizovanim prevozom do Pino Nature Hotela odakle će učesnici u društvu trenera Sarajevo Running Club-a šetnjom doći do pozicije starta na Vidikovcu.

 

08:30 – 09:45 – Okupljanje učesnika trke i odlaganje garderobe na poziciji starta na Vidikovcu

 

10:00 – Start trke “najbržih 5K u region” ROOF GARDENS BY XYLLION

Učesnici će imati vremena do 11:00h da istrče dionicu od 5km.


10:45 – Proglašenje pobjednika na terasi Green Park zgrade


11:00 – 13:00 – Green Park Piknik Party

 

Organizovan prevoz učesnika prema gradu (do Zemaljskog muzeja) u terminima: 12:30h, 13:00h, 13:15h


– Presvlačenje trkača vrši se u odgovarajućim pagodama na lokaciji ispred Green Park zgrade (nasuprot Sunnyland-a), a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru. Odlaganje stvari moguće je i pri dolasku na poziciju starta, najkasnije do 09:45h. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste da svoju kesu obilježite sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu.

Po završetku trke, vaše stvari, podižete na osnovu svog učesničkog broja na poziciji cilja, bez obzira da li ste stvari predali na tom mjestu ili na poziciji starta.


– Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme, počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja.


– Neophodno je popuniti tražene podatke na poleđini trkačkog broja.


– Okrepna stanica, nalazi se na cilju gdje će za učesnike biti dostupna voda, a voće i hrana će biti ponuđeni kao dio Piknik Party-a


– Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu se obratiti volonterima, osoblju na okrepnim stanicama ili direktno medicinskom osoblju koje će biti pozicionirano na cilju

 

–Saobraćaj će biti obustavljen od 09:00h do 11:00h na potezu od Hotela Pino Nature do objekta Greenpark i Sunnyland, te će na snazi biti i zabrana kretanja za pješake (osim za učesnike trke) na potezu od Hotela Pino Nature do Vidikovca Trebević.

 

VAŽNA NAPOMENA:

Na dijelu ceste kojom će se trčati, podignut je asfalt zbog radova o kojima prethodno nismo imali informaciju. Molimo sve trkače za poseban oprez pri trčanju zadnje dionice staze kako bi smanjili mogućnost povreda.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Kao dio saradnje Udruženja Marathon i Filantropskog foruma BiH, sve trke u organizaciji Udruženja imat će humanitarni karakter. U skladu s tim, pozivamo trkače da, u skladu sa svojim mogućnostima, podrže jedan od ciljeva predstavljenih u okviru ove trke:

 

  1. pokrivanje troškova zajedničkih aktivnosti 20 volontera Fondacije stariji brat, starija sestra sa djecom niskog socijalnog statusa za period od 1 godinu UPLATOM NA račun Fondacije stariji brat, starija sestra 1322602023286553, sa naznakom „Trčimo za dječji osmijeh“

 

  1. pomoć za oboljele bh. građane kroz doprinos fondu "Sportisti za život" Udruženja Pomozi.ba UPLATOM NA račun Udruženja Pomozi.ba: 1541802008533048, sa naznakom: “Trčim za život”

 

  1. doprinos fondu “Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“ UPLATOM NA račun Udruženja Pomozi.ba: 3387302220250652, sa naznakom: “Trčim za Samija”

 

Svoj doprinos moći ćete dati i direktno, prilikom preuzimanja startnih paketa gdje će vam volonteri dati sve informacije o načinima podrške fondovima.

 

ZAJEDNO MIJENJAJMO SVIJET NA BOLJE!

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours