Aktuelnosti

Podijeli članak:

Servisne informacije - RunFest 2023

Servisne informacije - RunFest 2023

Donosimo vam sve potrebne informacije za utrke Crvena jabuka Market Bambini Maraton, Addiko Sarajevo polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton i Intersport FunRun.  

Servisne informacije 

- Crvena jabuka Market Bambini Maraton

Podjela startnih paketa – Knjižara MyBook SCC (-1)
Period: 14.-16.09. od 11.00 do 22.00 sati
Na dan trke, u subotu (16.09.), broj možete preuzeti u terminu od 15.00 do 16.30 sati, na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović.

Subota (16.09.2023.)
16.20 sati – Okupljanje učesnika Crvena jabuka Market Bambini maratona kod startne linije – znak Sarajevo Meeting of Cultures;
17.00 sati – Start Crvena jabuka Market Bambini maratona;
17.15 sati - Podjela medalja i finišerskih paketa za sve učesnike;
17.20 – 18.00 sati – Zabavni program

Važne napomene:

  • Djeca uzrasta od 2 do 4 godine trče u pratnji roditelja ili jedne starije osobe;
  • Nakon što ste podigli startni broj, molimo da na poleđini istog upišete Vaš kontakt telefon;
  • Svi roditelji/staratelji su dužni da poštuju pravila utrke, te da poštuju učesnike, redare, volontere i osoblje koje je zaduženo za organizaciju utrke;
  • Molimo Vas da poštujete oznake na startu, te da se prema njima pozicionirate;
  • Djeca koja trče u pratnji roditelji/staratelja potrebno je da se pozicioniraju na začelje, dok stariji mališani (5 do 6 godina), koji trče samostalno, startaju prvi;


Addiko Sarajevo polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton! 

Subota, 16.09.2023.
Lokacija: Narodno pozorište Sarajevo; 

Bitna napomena: Prilikom ulaska u Narodno pozorište, zbog postavke bine, koristi se sporedni ulaz.


10:00 – 18.00: Akreditacija učesnika i podizanje startnih paketa za učesnike Addiko Sarajevo Polumaratona i G-Drive štafetnog polumaratona;

20:00 - Početak koncerta Gradskog orkestra u saradnji sa Narodnim pozorištem - “Zajedno Sarajevom”
 
Nedjelja: 17.09.2023.

GARDEROBA: Presvlačenje trkača vrši se u garderobnim pagodama na Pozorišnom trgu, a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru u Narodnom pozorištu. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste ih obilježiti sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu. Nakon presvlačenja, svoje stvari predajete osoblju. Po završetku trke, vaše stvari, podižete na osnovu svog učesničkog broja.

START: LOKACIJA: Ulica Ferhadija kod znaka “Sarajevo Meeting of Cultures”

08:00 – 08:45: Dolazak na start

Molimo vas da pažljivo mapu u prilogu na kojoj je naznačeno na kojoj lokaciji koja grupa čeka start te da u skladu s tom informacijom prilazite startu.
Ukoliko ste planirali doći automobilom, imajte na umu da će saobraćaj na trasi trka biti obustavljen u periodu od 08:10h do 13:00h.


09:00 START - Addiko Sarajevo polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton


Na slici ispod možete vidjeti tačne pozicije štafetnih izmjena, okrepnih stanica i muzičkih stanica. 

CILJ: LOKACIJA: Pozorišni trg Susan Sontag (ispred Narodnog pozorišta)

11:15 Ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike utrke Addiko Sarajevo polumaraton
11:30 Ceremonijalna dodjela nagrada za pobjednike utrke G-Drive štafetni polumaraton
 
DODATNE NAPOMENE:  

- Javni toalet u ulici Mudželiti veliki bit će ustupljen za korištenje učesnicima trka Addiko Sarajevo Polumaraton i G-Drive Štafetni Polumaraton uz pokaz startnog broja, u periodu od 08.10 do 09.00, bez novčane naknade.
- Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme se počinje računati u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja.
- Okrepne stanice, duž staze, nalaze se na svaka 2-3 kilometra. Na okrepnim stanicama bit će dostupni voda i voće.
- Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu se obratiti najbližoj ljekarskoj službi, osoblju na okrepnim stanicama ili medicinskim volonterima, koji su zajedno sa ljekarskim timovima, raspoređeni duž staze.


Intersport FunRun 

Podjela startnih paketatrgovina Intersport Imperijal. 
Period: 13.-16.09. od 10.00 do 21.00 sati

09:15 Start trke Intersport Fun Run u posebnoj startnoj zoni

Sve učesnike Intersport FunRun utrke molimo da detaljno pogledaju mapu sa oznakama i iste poštuju. Jako je bitno da budete u Intersport FunRun označenoj zoni dok startaju utrke Addiko Sarajevo polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton. Trčimo za sreću! 

Na ovogodišnjem RunFestu trčimo za sreću! Nakon istrčanih utrka, svi učesnici će imati priliku osvojiti sjajne nagrade na bogatoj tomboli. Pravo učešća u nagradnoj igri i mogućnost osvajanja nagrada imaju pojedici ili timovi koji su do 12.09.2023. godine izvršili potpunu prijavu za jednu od trka koje se održavaju u sklopu “RunFesta”, preuzeli startni broj i istrčali zadanu dužinu prijavljene trke sa pripadajućim startnim brojem. Molimo Vas da nakon istrčane utrke sačuvate svoj startni broj jer možda baš Vaš startni broj bude onaj koji ćemo izvući za neku od vrijednih nagrada. Nagradu ćete moći preuzeti na bini, uz pokaz Vašeg startnog broja. 

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours