Aktuelnosti

Podijeli članak:

SERVISNE INFORMACIJE - "Trebevićka petica” ROOF GARDENS by XYLLION

SERVISNE INFORMACIJE - "Trebevićka petica” ROOF GARDENS by XYLLION

Donosimo vam sve potrebne informacije za održavanje utrke s naljepšim pogledom na Sarajevo - "Trebevićka petica" ROOF GARDENS by XYLLION.

SUBOTA, 27.05.

11:00 – 19:00
Podizanje startnih paketa na adresi Vilsonovo šetalište 10

NEDJELJA, 28.05.

08.20
Polazak organizovanim prevozom prema Trebeviću.

Autobus kreće ispred Zemaljskog  muzeja tačno u 08.20 sati. Učesnici će biti prevezeni do GREENPARK zgrade (nasuprot Sunnyland-a). Organizator ne odgovara za prevoz učesnika utrke koji zakasne na organizovani prevoz. Besplatna vožnja je za sve učesnike sa startnim brojem. Učesnici mogu doći do GREENPARK zgrade i u vlastitom aranžmanu. Organizator ne garantuje raspoloživost parking mjesta.

08.40 – 09.00 sati
Okupljanje učesnika trke i odlaganje garderobe na Trebeviću ispred GREENPARK zgrade.

09.00 – 09.20 sati
Polazak organizovanim prevozom do hotela Pino Nature odakle će učesnici prošetati do starta, koji će ovaj put biti tačno kod bob staze. Dva autobusa će voziti u dvije ture.

09.10 – 09.50 sati
Okupljanje učesnika trke i odlaganje garderobe na poziciji starta kod bob staze.

10.00 sati
Start utrke “Trebevićka petica” ROOF GARDENS BY XYLLION

11.00 sati
Proglašenje pobjednika na terasi GREENPARK zgrade

11.00. – 13.00
GREENPARK Piknik Party

Organizovan prevoz učesnika prema gradu (do Zemaljskog muzeja) u terminima:

- 12.00 sati;

- 13.00 sati

Dodatne informacije: 

  • Presvlačenje trkača vrši se u odgovarajućim pagodama na lokaciji ispred GREENPARK zgrade (nasuprot Sunnyland-a), a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru.
  • Odlaganje stvari moguće je i pri dolasku na poziciju starta, najkasnije do 09:45h. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste da svoju kesu obilježite sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu. Po završetku trke, vaše stvari, podižete na osnovu svog učesničkog broja na poziciji cilja, bez obzira da li ste stvari predali na tom mjestu ili na poziciji starta.
  • Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme, počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja.
  • Okrepna stanica, nalazi se na cilju gdje će za učesnike biti dostupna voda, a voće i hrana će biti ponuđeni kao dio Piknik Party-a.
  • Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu se obratiti volonterima, osoblju na okrepnim stanicama ili direktno medicinskom osoblju koje će biti pozicionirano na cilju.

Saobraćaj će biti obustavljen od 09:00h do 11.00 sati na potezu od Hotela Pino Nature do objekta GREENPARK i Sunnyland, te će na snazi biti i zabrana kretanja za pješake (osim za učesnike trke) na potezu od Hotela Pino Nature do Vidikovca Trebević.


Kao dio saradnje Udruženja Marathon i Udruženja Pomozi.ba, utrka “Trebevićka petica” ima i humanitarni karakter. U skladu s tim, pozivamo trkače da, u skladu sa svojim mogućnostima, podrže cilj “Trčim za život” doprinos fondu “Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo” UPLATOM NA račun Udruženja Pomozi.ba: 3387302220250652, sa naznakom: “Trčim za Samija”.

ZAJEDNO MIJENJAJMO SVIJET NA BOLJE!

O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours