Aktuelnosti

Podijeli članak:

Škola trčanja Klix uskoro otvara prijave za novu generaciju polaznika

Škola trčanja Klix uskoro otvara prijave za novu generaciju polaznika

Prijave za Školu trčanja Klix otvaraju se u ponedjeljak 08.02.2021, a prvi trening će se održati 02.03.2021. na Vilsonovom šetalištu.

Kroz niz godina postojanja sa preko 600 polaznika i polaznica Škola trčanja Klix je potvrdila činjenice koje je nauka već odavno utvrdila – redovno bavljenje fizičkom aktivnošću poput trčanja potiče dobro raspoloženje, smanjuje stres i rizik od kardio-vaskularnih bolesti, pomaže u gubljenju prekomjernih kilograma, a druženje i trčanje u grupi olakšavaju napredak i postignuće. U  Školi trčanja Klix savladavaju se osnovne trkačke tehnike i rutine koje iz treninga u trening grade potpuno nove životne navike kod polaznika i polaznica.

Iz Udruženja „Marathon“ Sarajevo poručuju da je ovogodišnji program Škole trčanja dodatno unaprijeđen i da sve koji se priključe očekuje mnogo novih aktivnosti koje garantuju kvalitetno provedeno vrijeme i višestruke benefite. „Na osnovu višegodišnjeg iskustva vođenja Škole i brojnih vlastitih iskustava u svijetu rekreativnog trčanja, u ovoj godini uvodimo nekoliko vrijednih unaprjeđenja u naš program. Školsku godinu smo podijelili u dva dijela, a otvara je Proljetni semestar koji počinje 2.3.2021. i završava se svečano 27.6.2021. godine „Vivia Run&More Weekend“ festivalom i Banjalučkim polumaratonom kojim ćemo proslaviti napredak koji su polaznici postigli za 15 sedmica treninga. Potom ćemo 29.6.2021. godine započeti Ljetni semestar koji će trajati sve do 31.10.2021. godine u okviru kojeg ćemo istrčati najveći i najpopularniji 14. Sarajevo Sberbank polumaraton tokom trajanja Sarajevo Run Festa. Učešće na trkama naravno nije nužno, temelj Škole trčanja su redovni treninzi i dobra atmosfera kroz druženje, edukaciju i podršku“ navode iz Udruženja. 

Polaznici Škole trčanja Klix će imati treninge tri puta sedmično, utorkom i četvrtkom u 18:00h i subotom u 9:00h i moći će birati između tri grupe ovisno o nivou kondicije: Zelena grupa za početnike, Žuta grupa za one koji mogu trčati 15 minuta i Crvena grupa za sve koji mogu trčati 30 minuta u kontinuitetu.

Pored navedenog sve polaznike i polaznice očekuju broje pogodnosti i popusti kod partnera Udruženja „Marathon“ kao što su: posebno dizajnirana sportska majica, sponzorirani treninzi na duge staze uz ukusnu hranu i druženje, popust od 20% na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, popust od 20% na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama, popust od 20% na sve proizvode dostupne na Internet prodavnici BIONA, popust od 10 BAM na mjesečnu članarinu za sve treninge u BTC Fitness, korištenje FitPass mjesečne kartice za samo 50 BAM, te brojni drugi koje možete pročitati na oficijelnoj stranici Udruženja „Marathon“. 

Za prijavu, kao i sve informacije o Školi trčanja Klix posjetite njihovu web stranicu, a odgovore na sva pitanja možete dobiti na info@sarajevomarathon.ba.  

Vidimo se na treningu. ????

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours