Aktuelnosti

Podijeli članak:

Sve je spremno za trkački spektakl! Vivia RunFest Sarajevo 2022.

Sve je spremno za trkački spektakl! Vivia RunFest Sarajevo 2022.

Sarajevo će od 16. do 18. septembra biti domaćin najveće sportske manifestacije „Vivia Sarajevo RunFest”. Vivia Sarajevo RunFest predstavlja pravi festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti. Najizazovniji i najpopularniji događaj trodnevnog festivala je svakako 15. Sarajevo polumaraton. Polumaraton će biti popraćen sljedećim trkama:
 G-drive štafetni polumaraton, Intersport Fun run I „Bambini maraton”, trka za najmlađe trkače.

U sklopu “Viva RunFesta Sarajevo”-a očekujemo:

 • Oko 3.000 učesnika i učesnica
 • 100 volontera
 • 15.000 posjeta na zvaničnoj web stranici Udruženja i njegovih saradnika
 • 24.500 pratilaca na društvenim mrežama Udruženja i njegovih saradnika
 • 50.000 impresija dnevno 
 • Sarajevo polumaraton

Možete li jednim korakom prijeći na drugu stranu svijeta?
Mo
žete ako trčite Sarajevo polumaraton!
Zamislite … stojite na startu na mjestu poznatom pod nazivom „Sarajevo Meeting of Cultures“, mjestu gdje se sabiru različiti kulturni utjecaji i povezuju različitosti. Počeli ste trčati i jednim korakom ste prešli sa Istoka na Zapad. Trasa duga 21,1 km prolazi kroz najljepše i najznačajnije dijelove grada Sarajeva, te posjeduje certifikat AIMS-a.  

Ovog puta, kao I prethodnih godina, očekujemo veliki broj domaćih učesnika, kao i trkače iz preko 30 različitih zemalja svijeta.

Nagradni fond ovogodišnjeg Sarajevo polumaratona:

 1. mjesto: 1000 KM (M/Ž)
 2. mjesto: 600 KM (M/Ž)
 3. mjesto: 400 KM (M/Ž)
 4. mjesto 300 KM (M/Ž)
 5. mjesto 250 KM (M/Ž)
 6. mjesto 200 KM (M/Ž)

 

Bonus: Pobjednika koji ostvari rezultat ispod 62 minute, te pobjednicu koja ostvari rezultat ispod 68 minuta i na taj način pomjere granice i doprinesu manifestaciji fenomenalnim rezultatom, nagrađujemo sa po 2.000,00 KM bonusa.
 
Prijavi se do 12.09.2022. na linku:
https://sarajevomarathon.ba/bs/utrka/registracija?race_id=40

 •  G – Drive Štafetni polumaraton

G-Drive štafetni polumaraton pružit će priliku svima koji žele da udruženim snagama istrče atraktivnu rutu i osjete čar zajedničke pobjede, jer biti timski igrač sa sobom nosi najslađi prolazak kroz cilj skupa sa timom sa kojim dijelite strasti trčanja, zabave i istinske sreće. 

Trkači koji se odluče za G-Drive Štafetni polumaraton startaju zajedno sa Sarajevo polumaratonom. Staza timskih trkača ista je kao staza polumaratonaca. Posebno je atraktivna jer trkače vodi najljepšim dijelovima Sarajeva ispunjenih muzikom, energijom, navijačima i sarajevskim duhom. Staza je brza i ravna. G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodica, prijatelja ali i odličnu zabavu. Pozovi prijatelje, radne kolege, kolege s faksa, komšije i sve one koji su spremni da zajedno sa tobom trče ka cilju.

Prijavi se na linku:

https://sarajevomarathon.ba/bs/utrka/registracija?race_id=42   
 

 • Bambini polumaraton 

  Jedna od novina ovogodišnjeg RunFesta svakako jeste utrka po nazivu Bambini maraton, utrka za djecu uzrasta od 2 do 6 godina. Najmlađi maratonci stazu mogu da pretrče ili prehodaju, sami ili u pratnji jedne odrasle osobe. Bambini marathon osmišljen je sa ciljem razvijanja sportskih navika kod djece i promovisanja važnosti druženja, socijalizacije i zdravih aktivnosti.    

  Prijavi se na linku: 

  https://sarajevomarathon.ba/bs/utrka/registracija?race_id=51 


 • Intersport FunRun

  Najveseliji i najzabavniji start očekuje se na "Fun Run“ utrci zadovoljstva, koja je namijenjena svima onima koji vole druženje i dobru zabavu. Ovogodišnja Fun Run utrka specifična je po tome što je besplatna i predstavlja svojevrsni poklon građanima Sarajeva, odnosno svima onim koji žele učestvovati, družiti se i zabaviti se. 

  Prijavi se na linku:

  https://sarajevomarathon.ba/bs/utrke/intersport-fun-run/52 
O nama
European Athletics
Sarajevo Running Club
Running tours