Aktuelnosti

Podijeli članak:

Udruženje Marathon Sarajevo najavljuje 10 utrka u Sarajevu u 2021. godini

Udruženje Marathon Sarajevo najavljuje 10 utrka u Sarajevu u 2021. godini

Od aprila do septembra 2021. godine Udruženje Marathon Sarajevo organizuje 10 utrka 

Svi smo željni dobrih događaja, zdravih aktivnosti i druženja, stoga nastavljamo sa planiranjem i organizacijom svih naših događaja i u ovoj godini, uz poštivanje mjera protiv širenja virusa Covid-19.

U ovoj godini Udruženje će organizovati 10 utrka počevši od 11.04.2021 kada je planiran Sarajevo Spring Run festival pa sve do 19.09.2021. kada će se održati 14. Sarajevo Sberbank polumaraton u okviru Sarajevo Run Fest događaja.

  1. godine u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo planirani su sljedeći događaji:

11.04.2021. – SARAJEVO SPRING  RUN - manifestacija koja sa sobom donosi dvije utrke: „5k Spring Run“  i „Family Run“, koje će se održati uz pratnju dnevnog zabavno-muzičkog programa „Party Time“. Obje trke su kratke, zabavne i specifične po svojoj atmosferi širenja ljubavi.

04.06.2021. - SARAJEVSKI NOĆNI CENER - događaj koji će u svojim okvirima imati dvije trke: „10k Night Run“  i „5k Team Run“ , koje sa sobom donose magičnu noćnu atmosferu koju će pospješiti „Party Time“ koncert u nastavku događaja.

18.08.2021. - RUNWAY NIGHT RUN – NOVA i ekskluzivna utrka na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo duga 5 kilometara. Po prvi put u Bosni i Hercegovini trkači će imati priliku u ponoć trčati na pisti aerodroma a cijeli događaj će biti upotpunjen zabavno-muzičkim programom u „Fun Zoni“ koji će doprinijeti sveukupnoj atmosferi drugih fenomenalnih događaja u mjesecu Avgustu.

17 -19.09.2021. - SARAJEVO RUN FEST - središnji dio zauzima „Sarajevo Run Fest“ manifestacija čiji je najizazovniji i najpopularniji događaj 14. Sarajevski polumaraton, utrka na dužini od 21,1 km koja starta na liniji spajanja Ferhadije sa Baščaršijom, na znaku „Sarajevo Meeting of Cultures“ te prolazi kroz najljepše i najznačajnije dijelove grada Sarajeva. Polumaraton će biti popraćen Štafetnim polumaratonom, „School Run“ trkom za osnovce i srednjoškolce, „Bambini maratonom“ za najmlađe, „Fun Run“  utrkom i „Party Time“ zonom za sve. Cijeli događaj će trajati tri dana od 17 do 19.09.2021. godine i bit će zaista mali festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti.

Od mjeseca Aprila do kraja mjeseca Septembra planirano je učešće preko 10.000 trkača iz BiH, regije i šire, a svake godine, ovi projekti ostvaruju i izvrstan društveni doprinos budući da se prikupljaju sredstva za najugroženije pojedince i organizacije u BiH.

Pored navedenog uskoro u grad, i ove godine, dolazi najpozitivnija priča u gradu – Škola trčanja Klix, koja će početi sa radom prvi utorak u mjesecu Martu i trajati sve do kraja Oktobra ove godine. Za prijavu i sve informacije o Školi trčanja Klix posjetite web stranicu Udruženja. 

Prijave za sve događaje su već otvorene a za više detalja i informacija pratite našu web stranicu, društvene mreže ili nam pišite na email info@sarajevomarathon.ba.

 Vaš NGO Marathon tim

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours