Aktuelnosti

Podijeli članak:

Zbog korona virusa otkazana manifestacija “Spring Run Summer Edition”

Zbog korona virusa otkazana manifestacija “Spring Run Summer Edition”

“Uz veliku želju i sve napore koje smo činili proteklih mjeseci da održimo manifestaciju, nakon razgovora sa partnerima uključenim u organizaciju događaja, kao i predstavnicima gradskih i federalnih vlasti te Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, primorani smo da zbog širenje pandemije Covid -19 i njenih posljedica otkažemo događaj „Spring Run Summer Edition“, čije održavanje je bilo najavljeno za 8. august u Sarajevu“, saopćeno je danas iz NGO Marathon-u Sarajevo.

U saopćenju se dalje navodi, da iako se trke odvijaju na otvorenom, prijavljeni trkači dolaze iz regiona i zemalja u kojima je epidemija i dalje u porastu, te je to osnovni razlog zbog kojeg organizacija manifestacije u ovom trenutku, predstavlja svojevrstan zdravstveni rizik i zbog toga se otkazuje.


„Primorani smo na otkazivanje utrka Heineken 0.0 5k Spring Run, te Sarajevo Family Run jer je naš osnovni prioritet bio i ostaće sigurnost i zdravlje stanovništva, svih učesnika, posjetilaca, članova organizacionog tima, volontera“, kažu u NGO Marathon-u Sarajevo, izrazivši nadu, da će se situacija oko pandemije COVID-19 ipak uskoro stabilizovati i da će se druženja sa trkačima nastaviti na nekim od budućih trka.
Uz želju da trkači ostanu zdravi i sigurni, predstavnici NGO Marathon-a Sarajevo naglasili su da će svako od prijavljenih takmičara ponaosob, putem email-a, u narednim danima, biti obavješten o mogućnostima da svoju startninu iskoriste za neku od budućih trka, koje će po okončanju pandemije, realizovati NGO Sarajevo Marathon.

O nama
European Athletics
Škola trčanja
Running tours